Tanums kommunvapen
Dela

Driftiga företagare skapar framtidstro

Ett blomstrande och levande näringsliv är en förutsättning för att människor även i framtiden ska välja att leva sin liv i Tanum. Därför satsar vi på att bygga upp ett positivt näringslivsklimat. Det ska vara enkelt och smidigt att starta och driva företag i Tanum.

Tanum är en kreativ plats, full av kreativa människor. Kanske är det därför som vi har så många företagare i kommunen.I Tanums finns drygt 2 000 företag inom olika branscher. Jord- skogsbruk och fiske är de största näringarna men handel har genom stark tillväxt på senare år blivit en alltmer dominerande näring. Turist- och besöksnäringen ökar och är viktig för Tanums utveckling.

Genom tradition har Tanum en mycket företagsam befolkning och varje år startas ett stort antal företag. Företagsklimatet har nyligen granskats av Svenskt Näringsliv och det visar sig att Tanums kommun har

  • länets mest företagsamma befolkning
  • länets snabbaste ökning av företagsamma kvinnor
  • länets flesta nyföretagare 

Infrastrukturen är viktig, och den pågående utbygganden av E6 genom Bohuslän kommer de närmaste åren att öka attraktiviteten för etablering och start av nya företag i kommunen.

Antingen du redan är företagare i kommunen eller har tankar på att starta eller etablera dig här vill vi ha en bra dialog med dig för din och kommunens utveckling och tillväxt.

Mer om Arbete/Näringslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela