Tanums kommunvapen
Dela
Marie Lindell

Marie Lindell, 38

Egenföretagare, Grebbestad

"När jag hör vågorna slå mot klipporna eller ser havet ligga spegelblankt vid en promenad ute vid Tjurpannans naturreservat, då laddar jag mitt batteri med ny energi. Sommar som vinter, vår som höst."
2012-10-16 13.49

Resan till Paris ~ stulen mobil

För några veckor sedan åkte jag, min syter och äldsta son på en höstweekend till underbara Paris. Vi åkte en onsdag från Rygge i Oslo med Ryanair bodde tre nätter på ett ”vanligt” hotell med en underbar terrass med utsikt över Eifeltornet. Där satt vi varje morgon och njöt av våran frukost!

Sen åkte vi till Disneyworld en dag. Fantastisk park men rekommenderar mer än en dag!

Men en tråkig sak hände: min nya mobiltelefon blev stulen (ni ser sista bilden på min mobil på bilden!!). Nu vill jag bara dela med mig lite av min lärdom av detta. Eftersom jag precis hade bytt telefon så hade jag som tur i oturen kopierat alla kontakter i datorn. Så GÖR en säkerhetskopia på bilder/kontakter titt som tätt.

PIN- PUK- kod hade jag antecknat ifall det skulle bli något strul (hade här dock ingen användning för det) men se även till att ha IMEI-numret uppskrivet, det är telefonens personnummer som står på kvittot eller mobiltelefonens kartong, med detta nummer kan du ringa och spärra telefonen så den blir obrukbar (nu har jag i och för sig hört att tjuvarna eller dessa ligor har lärt sig låsa upp dem, men det blir väl lite krångligare i alla fall).

Polisanmäl direkt på plats och även i Sverige där du får ett diarienummer som du måste ha när du ringer ditt telefonbolag för att låsa mobilen och detta diarienummer vill troligen försäkringsbolaget också ha.

Bilderna laddar jag from nu upp på Dropbox automatiskt (det finns ju flera andra alternativ, man kan ju kopiera dom till datorn också). Om du har installerat olika appar med sparade lösenord, se till att byta lösenorden (ex Facebook, Twitter etc) för säkerhetsskull.

Men det var som min syster sa när hon såg min uppgivna min:

-Det är ju faktiskt bara en telefon…(kunde ju hänt något värre). Och det är alldeles sant, synd bara att man har så mycket på sin telefon. :D

Allmänt,Framtiden,Fritid
Marie Lindell

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300