Tanums kommunvapen
Dela
Marie Lindell

Marie Lindell, 38

Egenföretagare, Grebbestad

"När jag hör vågorna slå mot klipporna eller ser havet ligga spegelblankt vid en promenad ute vid Tjurpannans naturreservat, då laddar jag mitt batteri med ny energi. Sommar som vinter, vår som höst."
2013-04-19 00.01

Filmturism

Förra veckan var jag ju med på en spännande dag med temat film. Det var en busstur som gick från Tanum, Grebbestad etc mot Trollhättan och Trollywood.  Det var en dag fylld med massa ny kunskap och idéer om filmturism och flera nya kontakter.

En av föreläsningarna var bl a om en Film-app under utveckling, det var en QR-kod man scanna in vid inspelningsplatsen och då berättar en 3D gestalt om platsen och filmen som är inspelad där.

Tv4 var där och gjorde ett reportage om detta som man senare kunde se ett klipp om på nyheterna.

Trollhättans filmstudio som är Sveriges största filmklubb berättade lite filmkuriosa. Efter det fick vi en rundtur i Trollywood och Studio Fares.

Petra Rundqvist som är filmstrateg (troligen den enda med det yrket i Sverige) berättade om Wallandersuccén i Ystad.

Evenemangsansvarig berättade lite om ”Fallens dagar” en av Sveriges äldsta och största stadsfestivaler etablerad 1959.

Vi fick även hört lite om Göteborgs International Filmfestival av VD Mikael Fellenius och om möjligheterna till samarbete med Fjällbacka.Det blev ju givetvis prat om The Fjällbacka Murders och förväntat resultat av dessa berättade Nina Sekund, se bilden.

Summa summarum filmturism ger intäkter och Camilla Läckbergs böcker har verkligen satt Fjällbacka med omnejd på kartan :))!Toppendag var det verkligen och vi tackar: North Sea ScreenPartnership Västra Götalandsregionen i samarbete med Tanums Kommun, Västsvenska Turistrådet och Film i Väst.


Allmänt,Arbete,Boende,Familj,Framtiden,Fritid,Havet,Kultur,Sommar
Marie Lindell

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300