Tanums kommunvapen
Dela
Kommunhuset

Kommunens blogg

Här bloggar kommunens tjänstemän.
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Husbilsturnen avslutad

  Bullarebygden var sista anhalten på kommunens husbilsturné för det här året. Totalt har ambassadörer, politiker och tjänstemän varit ute i fem dagar runt om i kommunen. Det har varit trevligt att  träffa massor med glada och positiva människr, både helårsboende Tanumsbor och besökare i Tanum. Ett... (Läs mer)

  Ulf Ericsson
  8 kommentarer

  Boende
 • Med husbilen i Grebbestad

  Trafiken i Grebbestad brukar vara tät under sommaren och att köra husbil, utan att demolera hus och skyltar, lät som en utmaning. I efterhand kan jag konstatera att det gick bra. Vi fick många förfrågningar om både det ena och det andra; arbete, boende, pendling, utbildning, mm. Somliga hade väldigt... (Läs mer)

  Olle Tillquist
  231 kommentarer

  Arbete,Boende,Socialt,Sommar
 • Tjurpannan

  Tjurpannan måste vara en av västkustens vackraste platser. 22 grader i vattenet gör att även badkrukor törs bada (Läs mer)

  Ulf Ericsson
  7 kommentarer

  Havet
 • Den vackra skulptuen vid Fjällbacka kyrka

  Nu har Arne Isacssons och Pål Svenssons vackra skulptur vid Fjällbacka kyrka fått en vacker inramning. Pål Svensson har tillverkat sex stenbänkar som omgärdar skulpturen. Graniten i bänkarna kommer från samma stenbrott som stenen i skulpturen. På fredag kväll var det invigning av bänkarna och den nya... (Läs mer)

  Ulf Ericsson
  4 kommentarer

  Kultur
 • Ditt smultronställe?

  Det är lätt att hitta sitt eget lilla privata smultronställe i Tanum. Men det finns också smultronställen man får dela med många andra.Om du fastnat för charmen och det ursprungliga i något av kommunens kustsamhällen kanske du kan hitta en byggnad, som blir det där extra röda smultronet på tårtan.V... (Läs mer)

  Ingmar Thoresson
  5 kommentarer

  Kultur,Natur,Smultronställen
 • Bo-kampanjen igång

  Nu har Bo i Tanum kampanjen kommit igång på allvar. Förra veckan var det företagarträff på Tanum Strand som samlade 200 företagare, både delårs och helårsboende. Fredag och lördag var det Bomässa på folkhögskolan i Grebbestad. Nära 500 personer lyssnade på intressanta föredrag, njöt av ostron med... (Läs mer)

  Ulf Ericsson
  7 kommentarer

  Boende
 • Husbilsturnén i Fjällbacka

  Så har sommarens husbilsturné startat! I tisdags var vi ett gäng som intog Fjällbacka. Vid konsumparkeringen mötte vi ett antal besökare, varav några redan funderat på möjligheten att flytta till vår kommun. En man hade faktiskt bestämt sig för att flytta hit redan i tonåren under en fisketur i... (Läs mer)

  Lennart Christensson
  21 kommentarer

  AllmäntDela