Tanums kommunvapen
Dela
Gunnar Philipson

Gunnar Philipson, 47


Kustbevakare och bonde, Resö
"Här på Resö finns mitt speciella smultron-smultronställe. Små, röda, solvarma och söta äts de bäst på plats, precis som de är. Men de är väldigt goda med grädde och socker till också."
2012-02-13 23.21
"Slow parish"
I förrgår körde jag ut djupströbädden, och bäddade om med ny halm för mina "ko-llegor" i naturvårdsbranchen. Under detta arbete lyssnar jag på Podradio via mina hörselskydd, fantastiskt bra och stimulerande.

Det var då jag fick idéen, skulle Tanums kommun kunna bli den första "Slow parish" kommunen? Anledningen var ett radioprogram jag lysnade på, där man pratade om samhällets utveckling som en hastighet, en ökande hastighet, en acceleration. I programmet var det en av deltagarna som poängterade att när man frågade människor om livskvalitet, var  oftast svaret att, "var i naturen", "inte göra någonting", "laga mat", osv. många anser att detta är "långsamma saker". Man pratade även om "slow food", men också om "slow citys", så varför inte en "slow parish" (vet inte om kommun översätts så, google translate menade dock att det var en möjlighet!?). för att ni, om någon av en händelse läser detta, skall få en inblick i vad jag menar, skickar jag med en länk så att ni kan lyssna på programmet i era telefoner eller MP3-spelare.

Vore väldigt kul med lite feedback från någon på kommunen! Samla hela huset och lyssna tillsammans!!!

http://dl.dropbox.com/u/46903953/SR_p1_filosofiskarummet_100610050027.mp3länk till annan webbplats

Allmänt,Arbete,Boende,Familj,Framtiden,Fritid,Havet,Kultur,Landet,Natur,Smultronställen,Socialt
Gunnar Philipson

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300