Tanums kommunvapen
Dela
Gunnar Philipson

Gunnar Philipson, 47


Kustbevakare och bonde, Resö
"Här på Resö finns mitt speciella smultron-smultronställe. Små, röda, solvarma och söta äts de bäst på plats, precis som de är. Men de är väldigt goda med grädde och socker till också."
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2011-01-30
  Stor kanon i Danmark

  Innehåll (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt,Arbete,Havet,Kultur • 2011-01-28
  Sätt på er skridskor och åk!

  Aldrig tidigare har jag åkt på så hård och blank sjöis tidigare, susade runt på Resös sydsida i strålande sol, helt fantastiskt! Man behöver ju inte åka 50 mil, när man kan utöva vintersporter här, eller hur Elke?

  Sjöis (havsis) är dock förädisk, hård och bärig ena stunden, porös och förädisk några...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt,Fritid,Havet,Kultur,Landet,Natur • 2010-11-30
  Äntligen hemma!!!

  En frisk vecka med kuling och snöstorm, trodde aldrig att jag skulle få se mer snö på Danska västkusten än hemma!? Trots dåligt väder var fisket igång, och i Hanstholm lossades "skrap" för glatta livet, stora fartyg, en jag tittade på lossade 2100 ton skarpsill till "skrap". Skylten på bilden hittade... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt,Arbete,Havet • 2010-11-23
  "Gamla Nordsjön"

  På väg till Esbjerg i Danmark för påmönstring, efter det väntar en veckas fiskerikontroll i Nordsjön/Skagerrak. Väderutsikten lovar en veckas sjösjuka, då är man smärt och fin när man kommer hem! (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt,Arbete,Boende,Havet,Kultur,Socialt • 2010-11-23
  Kor på Kryssning!

  Lika skönt som det är att släppa ut korna på vårbete, lika skönt är det när vi fraktat hem djuren från Trossö Kalvö Lindö; släppt in dem i nyhalmade boxar och utfodrat med sommarens primörer, alla är nöjda, djuren får rikligt med mat och jag behöver inte oroa mig! Underbart att se gräset (som... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt,Arbete,Boende,Familj,Fritid,Havet,Landet,NaturDela