Tanums kommunvapen
Dela
Elsa Agélii

Elsa Agélii, 72


Textilkonstnär, Täcklebo
"Gå tio minuter på Bottnaleden. Fåglar sjunger om våren. Marken täcks av blåsippor. Stigen går uppåt. Skogen öppnar sig mot en vid utsikt över månghundraårigt odlingslandskap. Här är rymd för tanken och blicken når ända ut till Väderöarna vid klart väder. Att sitta här en stund ger ro för själen vilken årstid som helst."
2010-08-23 20.02
VÄLKOMMEN TILL NY TANUMSBO
HÄR TÄNKER JAG PRESENTERA NYINFLYTTADE OCH BLIVANDE TANUMSBOR

Länge har jag sett med oro på en av mina gamla lönnar på min kulle.Lönnarna bildar ett lövvalv över det som var den gamla Täcklebovägen och jag vill gärna ha dem kvar. Men denna lönnen tycks inte må bra. Då fick jag veta att vi har fått en riktig arborist som flyttar in här i närheten.Jojojomän, så lämpligt! Mark Austin kom och såg att det behövs en föryngring av den gamla lönnen, något som nu är påbörjat.Tänk om detsamma kunde gälla äldre damer ( och herrar)!

Varför ville du flytta just hit frågade jag Mark. Jo, här är ett så vackert landskap med småjordbruk och mycket lövträd-jag älskar lövträd, sa Mark. Så nu finns Ranrike trädvård att anlita när man har bekymmer med sina gamla trädvänner. Mark är utbildad arborist och tänker sig att på sikt ta emot lärlingar till yrket.. Tidigare har han klättrat mycket i berg häruppe i norra Bohuslän och även jobbat på ett klättergym i Gbg. Men nu är det förutom trädvård, ekologisk grönsaksodling, biodling och att bygga ett halmbalshus som gäller.Mark är uppvuxen i Stora Höga och även utbildad kock med flera års arbete som köksmästare på restauranger.Och så finns en sambo med på resan till Tanum.

VÄLKOMMEN TILL VÅR BYGD SÄGER JAG TILL MARK OCH BEATRICE

Arbete,Boende,Framtiden,Natur
Elsa Agélii

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300