Tanums kommunvapen
Dela
Elsa Agélii

Elsa Agélii, 72


Textilkonstnär, Täcklebo
"Gå tio minuter på Bottnaleden. Fåglar sjunger om våren. Marken täcks av blåsippor. Stigen går uppåt. Skogen öppnar sig mot en vid utsikt över månghundraårigt odlingslandskap. Här är rymd för tanken och blicken når ända ut till Väderöarna vid klart väder. Att sitta här en stund ger ro för själen vilken årstid som helst."
2010-08-01 22.07
SLÅTTER PÅ GILLINGSMARKEN FÖR TJUGONDE ÅRET
NYA TAG PÅ KARL-ERIKS KULLE

För tjugo år sedan satte Karl-Erik Gillingsmark och jag igång med slåtter på Gillingsmarken.Jag stod för idéerna K-E fixade det praktiska.Första gångerna höll vi på två dagar och slog markerna kring torpet Gatuklåvan. Då kunde det komma upp till 80 personer...

Nu är Karl-Erik borta, men vi känner allt att han är närvarande med oss på sin kulle, och vi skickar en tanke till honom och hans stora intresse för den biologiska mångfalden.För att vi skall få ha kvar våra ömtåligare vilda växter behöver de mager mark. och det är svårt i vårt rationaliserade jordbruk. På detta sätt vill vi hjälpa växterna till överlevnad.Det är slåttergubbe, jungfrulin, höskallra,liten blåklocka, och många fler, som snart ger upp i våra tuffa marker.

I år har Bottna hembygdsförening tagit över arrangemanget, men det är fortfarande Leif Karlsson som är primus motor. Och K-E:s dotter Inga-Britt bjuder på grillad korv, precis som pappa Karl-Erik gjorde på slutet.

Barnbarnen är med och räfsar gräset. Det är ju så att höet borde ligga ett par dagar,för att hinna fröa, och sedan tas bort, men bättre att räfsa nu än aldrig var nog tanken. Med liv och lust räfsas, madan de vuxna ömsom slår med lien  ömsom pratar och har trevlig samvaro kring kaffekorgarna.

Se fler fina bilder på Hembygdsföreningens hemsida www.bottna.selänk till annan webbplats

Kultur,Natur,Sommar
Elsa Agélii

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300