Tanums kommunvapen
Dela
Elsa Agélii

Elsa Agélii, 72


Textilkonstnär, Täcklebo
"Gå tio minuter på Bottnaleden. Fåglar sjunger om våren. Marken täcks av blåsippor. Stigen går uppåt. Skogen öppnar sig mot en vid utsikt över månghundraårigt odlingslandskap. Här är rymd för tanken och blicken når ända ut till Väderöarna vid klart väder. Att sitta här en stund ger ro för själen vilken årstid som helst."
2010-09-07 20.53
OJOJOJ VAD HAR NU HÄNT I GRANNKOMMUN SÖDERUT?
NYSS HEMKOMMEN FRÅN MÖTET I HUNNEBO FOLKETS HUS-UPPRYMD!

Mötet skulle handla om hur man skulle kunna stoppa bebyggelsen på Uddenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster utanför Bella Gästis. PEAB hade projekterat 4-5 vån.hus längs strandpromenaden och planeringen var långt gången när protesterna blev alltmer tydligt hörbara.

Stora salen var fullsatt, Längst fram satt företrädare för alla partier. Ett bildspel var förberett, som visade hur man känsligt hade bebyggt kusten förr och vilka värden vi riskerar att förlora när vi tycker att varenda byggbar mark skall beklädas med hus. Det var upplagt för en folkets utfrågning av makthavarna. Dan-Eric Mattsson, hunnebosonen och den ofrivillige revolutionären skulle leda mötet.

Byggföretaget PEABs representant, Patrik Lindström, som tillsammans med Kommunalrådet Mats Abrahamsson (m) hade bett att få säga något som inledning. Och det dom sa rev ner applådåskor och jubel. Kommunen och Peab har gemensamt beslutat att dra tillbaka sin planering. Udden skall få vara i fred och man skall i stället samarbeta om andra byggobjekt.

SE DET VAR ETT STARKT BEVIS FÖR ATT DET LÖNAR SIG ATT ENGAGERA SIG NÄR DET VILL HÄNDA NÅGOT SOM GÅR EMOT DET ALLMÄNNA BÄSTA.

Storslaget handlat av beslutsfattarna i Sotenäs kommun och PEAB. Och den arbetsgrupp som bildades sådär spontant den gången jag beskriver i min förra ojojoj-blogg, skall ha stort tack för sitt arbete..VI VANLIGA GRÄSRÖTTER MÅSTE LÄRA OCH KOMMA IHÅG ATT DET ALLTID ÄR MÖJLIGT ATT GÖRA SIN RÖST HÖRD. Och när det är verkligt viktigt finner man många med samma åsikt om man vågar såga den högt. Det är en form av berusning man kan erfara när det lyckas!

Säg aldrig mer att det ändå inte är någon idé att opponera sig!                               foto Ingrid Lindberg

Allmänt,Boende,Framtiden
Elsa Agélii

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300