Tanums kommunvapen
Dela
Elsa Agélii

Elsa Agélii, 72


Textilkonstnär, Täcklebo
"Gå tio minuter på Bottnaleden. Fåglar sjunger om våren. Marken täcks av blåsippor. Stigen går uppåt. Skogen öppnar sig mot en vid utsikt över månghundraårigt odlingslandskap. Här är rymd för tanken och blicken når ända ut till Väderöarna vid klart väder. Att sitta här en stund ger ro för själen vilken årstid som helst."
2010-07-14 11.22
MORGONVANDRING
På morgonen tar jag cykeln ett stycke för att komma till nya vägar.Jag tar mina stavar och gör en rask vandring längs en grusväg som leder in till en liten gård,som är som gårdar kunde vara förr. Längs vägen njuter jag av dikeskanter fulla av blommor. Det är ju längs småvägar som man fortfarande kan finna blomsterrikedom. Dikeskanten har blivit en tillflykt för många växter, som annars trängs ut av nya rationella odlingsmetoder.

Jag går och njuter av fågelsång, dofterna och blomprakten. namnger de växter jag känner igen från flickskolans biologilektioner och växtinsamlingen till herbariet, som jag gjorde med pappa. det var sommarens skoluppgift: att pressa växter,

Prästkrage, Kråkvicker,Brunört,Käringtand,Gullklöver,Rödklöver, Vitklöver och den söta Grässtjärnblomman,Harklöver,Gulvial och en slänt med smultron!

Nu när värmen har kommit ser man många olika fjärilar. I dag Blåvinge och gullvinge.

Allt detta kommer som bonus när man är ute och försöker bemästra blodtrycket!

Natur
Elsa Agélii

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300