Tanums kommunvapen
Dela
Elsa Agélii

Elsa Agélii, 72


Textilkonstnär, Täcklebo
"Gå tio minuter på Bottnaleden. Fåglar sjunger om våren. Marken täcks av blåsippor. Stigen går uppåt. Skogen öppnar sig mot en vid utsikt över månghundraårigt odlingslandskap. Här är rymd för tanken och blicken når ända ut till Väderöarna vid klart väder. Att sitta här en stund ger ro för själen vilken årstid som helst."
2011-07-19 10.22
Mitt smultronställe nummer två; Den lilla gården vid vägens slut
Min morgonvandring går längs en krokig grusväg, blommande dikeskanter, smultron och ovanligt många fjärilar i år. Strax innan stigen går in i skogen ligger en liten gård, som sköts på det mest omsorgsfulla sätt av en pappa och hans son. Sonen Joakim är 16 år och intresserad av allt som har med självhushåll att göra. Pappa lär honom eller han läser sig till kunskap. Till exempel att sköta bin och att ympa fruktträd. Det gamla äppelträdet som inte längre gav någon frukt har han ympat med två olika sorters äpplen, och ALLA ymparna tog sig! Den som har försökt, vet att det inte är lätt. Nu har han planer på att anlägga en fruktträdgård med 10 fruktträd och bärbuskar inemellan.

Barnbarnet Ana och jag kom en annan morgon precis när ett hölass skulle köras hem. Så fick vi hoppa upp. Det sticker lite på benen tyckte flickan från stan. Men sen fick hon hålla i kaninungarna…

Fritid,Landet
Elsa Agélii

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300