Tanums kommunvapen
Dela
Elsa Agélii

Elsa Agélii, 72


Textilkonstnär, Täcklebo
"Gå tio minuter på Bottnaleden. Fåglar sjunger om våren. Marken täcks av blåsippor. Stigen går uppåt. Skogen öppnar sig mot en vid utsikt över månghundraårigt odlingslandskap. Här är rymd för tanken och blicken når ända ut till Väderöarna vid klart väder. Att sitta här en stund ger ro för själen vilken årstid som helst."
2010-07-05 14.08
MIN TRÄDGÅRD
Just nu är trädgården väldigt självständig. Pionerna blommar överdådigt och de stora blåklockorna har just slagit ut.Ännu inga vissna klockor att klippa av för att få dem att fortsätta blomma. Det har varit ett stort nattligt regn, så vattning behövs inte de närmsta dagarna. Nu borde man ställa till med pionfest! Kanske hinner jag innan pionernas tid är över.

När jag flyttade hit till min kulle i Täcklebo fanns inga spår av några trädgårdsambitioner. Sly och brännässlor växte helt inpå huset. Och jag ville ju ha en trädgård likt målaren Claude Monet, och sedan måla i den trädgården. Att drömma stort är gratis! Monet hade visst 20 trädgårdsmästare.Jag har bara mina två händer!

För att ö.h.t. få lite öppen mark hittade jag på att bjuda in till en Broderi-och trädgårds-kurs. "Liljevita broderihänder och jordiga nävar" skulle kursen heta.Ett arbetsbyte.Många var intresserade. 8-10 kvinnor i alla åldrar fick plats.

Flera somrar under någon vecka upprepade jag denna kurs. Kul var det. Och mark röjdes, alldeles för mycket. Jag hade visst för mig att bli självförsörjande med grönsaker också! Som om inte det skulle ta ngn tid!

Nu har jag krympt ytan till mer rimliga mått. Och ändå är det svårt att hinna med jämsides med mitt övriga arbete.

Mer om trädgården kommer säkert.

Boende
Elsa Agélii

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300