Tanums kommunvapen
Dela
Elsa Agélii

Elsa Agélii, 72


Textilkonstnär, Täcklebo
"Gå tio minuter på Bottnaleden. Fåglar sjunger om våren. Marken täcks av blåsippor. Stigen går uppåt. Skogen öppnar sig mot en vid utsikt över månghundraårigt odlingslandskap. Här är rymd för tanken och blicken når ända ut till Väderöarna vid klart väder. Att sitta här en stund ger ro för själen vilken årstid som helst."
2010-07-25 13.40
LADUGÅRDSFEST PÅ BOTNIC STUDIO
CLANDESTINO-FESTIVAL*

En alldeles magisk kväll och natt bjöds på Botnic i samarbete med Gerlesborgsskolan. I kvällssolen möttes människor i alla åldrar småbarn sprang fritt omkring och farmödrar satt och njöt av folklivet, träffades och pratade. Säkert 200 personer umgicks, åt och inväntade kvällens musik....

...som drog igång med Midaircondo två tjejer med digital-akustisk drömmande musik, lite svår för mina öron, men älskad av andra,Efter ytterligare ett par band kom så huvudbandet Atri N´Assouf från Niger. Direkt hitflugna från Mali för denna konsert! Det var värt väntan!

Publiken gungade och klappade i takt till Atris sång och de två vackert traditionellt afrikanskt klädda kvinnornas karaktäristiska höga sångljud+ dans! Och det täta kompet av bas och trumma.Hem åkte jag full av musik, rytm och samvaro. Botnic har blivit en väldigt fin mötesplats! Kom dit nästa gång något ordnas där!

*CLANDESTINO handlar om GRÄNSER, de gränser som avskiljer stater och människor, gränser som sätts upp inom traditionell syn på musik och vårt eget, kanske begränsade, sätt att se på och lyssna till andra människor.Filmvisningar, seminarier, debatter m.m. ordnas vid sidan om musiken sedan 8 år tillbaka. Botnic är en gren av en internationell verksamhet. KOLLA IN DET NÄSTA GÅNG!

Kultur,Socialt
Elsa Agélii

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300