Tanums kommunvapen
Dela
Elsa Agélii

Elsa Agélii, 72


Textilkonstnär, Täcklebo
"Gå tio minuter på Bottnaleden. Fåglar sjunger om våren. Marken täcks av blåsippor. Stigen går uppåt. Skogen öppnar sig mot en vid utsikt över månghundraårigt odlingslandskap. Här är rymd för tanken och blicken når ända ut till Väderöarna vid klart väder. Att sitta här en stund ger ro för själen vilken årstid som helst."
2010-07-10 23.39
KÚLTURFESTIVALEN HAR LÅNGTIDSVERKAN

BOTTNA LANDART I Kväll har jag varit ute i den underbara kvällsvärmen och vandrat längs den landart-led, som 6 konstnärer har skapat i bergen kring Skärkälls Ekoby. Dessa konstverk är skapade på platsen med de material som kan hittas i naturen eller runtomkring.- "platsspecifik konst" har jag nyss lärt mig att det kallas.

De verk som uppstått där på utsökta ställen i snårskog, vid stilla bergsgöl, kring en uråldrig sällsamt vuxen tall är alldeles oväntade för min fantasi, och just därför får sinnet en kick när jag får syn på dem.

Allra högst upp på berget möts vi av en 180grader vid havshorisont, men också av ett märkligt urtidsväsen, som vilar där i den uttorkade ljungen. Våra skuggor i den sjunkande solen påminner om hällristningsfigurer i sin svajiga form.

Anna Widén som arbetat med verket har släpat och burit enekvistar upp på berget i två dagar för att sedan forma sin märkliga varelse under resten av veckan som arbetet tog. Den är en  massiv form  av enegrenar. fritt för fantasin att föreställa sig vad...

 Har du lust att uppleva något speciellt på din söndagsvandring föreslår jag en vandring i Skärkällsbergen och Bottna Landart. Det är gratis! Tag gärna med kaffekorg!

Kultur,Natur
Elsa Agélii

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300