Tanums kommunvapen
Dela
Elsa Agélii

Elsa Agélii, 72


Textilkonstnär, Täcklebo
"Gå tio minuter på Bottnaleden. Fåglar sjunger om våren. Marken täcks av blåsippor. Stigen går uppåt. Skogen öppnar sig mot en vid utsikt över månghundraårigt odlingslandskap. Här är rymd för tanken och blicken når ända ut till Väderöarna vid klart väder. Att sitta här en stund ger ro för själen vilken årstid som helst."
2011-06-30 12.12
Dags för omstart
Årets idé för Boitanums-bloggen är Smultronställen. Vi vill ju gärna visa våra speciella platser i både verklighet och fantasi. För att illustrera detta har fotograf Johannes och assistent Sara, under två dagar flängt omkring i olika hörn av kommunen. I Bottna fick de släpa alla attiraljer som krävs för ett fullgott foto ungefär en kilometer in på Bottnaleden. Men som hängivna konstnärer finner de ingen ansträngning för stor.

Sen skulle jag arrangeras i naturlig utsiktspose men med blicken också riktad mot kameran. Inte lätt. Att därtill peka ut mot ett okänt fjärran blev för mycket.

Andra dagar är det fint att sätta sig här, ta fram termosen och bromsa tempot ett slag. Sedan kan man fortsätta stigen ner mot Rambergs kyrka och vidare tillbaka till utgångspunkten. Jag berättar mera senare om de fina vandringslederna i Bottna.

Följ bloggarna, kommentera gärna, då blir man glad och får lust att skriva mer… OCH inse att livet året runt på landet bjuder på tillräckligt mycket omväxling och stimulans. Samt lugn och ro. Och sällan parkeringsbekymmer!

Hälsar Elsa

Allmänt,Fritid,Natur
Elsa Agélii

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300