Tanums kommunvapen
Dela
Elsa Agélii

Elsa Agélii, 72


Textilkonstnär, Täcklebo
"Gå tio minuter på Bottnaleden. Fåglar sjunger om våren. Marken täcks av blåsippor. Stigen går uppåt. Skogen öppnar sig mot en vid utsikt över månghundraårigt odlingslandskap. Här är rymd för tanken och blicken når ända ut till Väderöarna vid klart väder. Att sitta här en stund ger ro för själen vilken årstid som helst."
2010-07-31 22.54
CAFÉ OLIVIA OCH KKV
LÖRDAGSFIKA PÅ OLIVIA

På KKV, Konstnärernas Kollektivverkstad nära Gerlesborg, finns också ett kafé. med några av kustens läckraste bakverk sa damen som just hämtade sitt kaffe vid disken. Jag hade ätit en god lasagne och sen fick det bli en citronkaka m vispgrädde. Ja,den smakade himmelskt. Inte särskilt dyrt heller.

Och ibland ordnar dom en musikpub, en medlemspub. Ej svårt att bli medlem.På onsdag är nästa gång då med akustisk gitarrmusik. Det brukar vara aklla åldrar och former på publiken och som sagt jättetrevligt!

Om man nu funderar på att vilja flytta hit till trakten så har vi två kontaktpersoner som kan tipsa om hus till salu och markägare som ev. säljer tomter. Detta gäller åretruntinflyttare. Information finns på planket vid Olivia.

På KKV kan man dessutom se aktuella utställningar, dels Skulptur utomhus och i Lilla Galleriet ställer Jan-Olof Bengtsson ut målningar. I Stensalen visar Rudolf Överå storgrafik, konst, som verkligen gör något för stora ( offentliga)väggar.

OCH kaféet stänger inte för att sommargästerna flyr sin kos! Utan på höstkanten öppnar eftermiddagskafé på tisdagar och onsdagar. Där har vi ett ypperligt prat och gott kak-tillfälle.

För att inte tala om söndagskaféet som medlemmar i Inköpsföreningen turas om att stå för.. Med söndagssoppa och goda kakor - igen! Man får passa sig för kakberoendet! Så träffpunkter saknas inte!

Fritid,Kultur,Socialt
Elsa Agélii

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300