Tanums kommunvapen
Dela
Elsa Agélii

Elsa Agélii, 72


Textilkonstnär, Täcklebo
"Gå tio minuter på Bottnaleden. Fåglar sjunger om våren. Marken täcks av blåsippor. Stigen går uppåt. Skogen öppnar sig mot en vid utsikt över månghundraårigt odlingslandskap. Här är rymd för tanken och blicken når ända ut till Väderöarna vid klart väder. Att sitta här en stund ger ro för själen vilken årstid som helst."
2010-07-06 22.46
BOTTNA KULTURFESTIVAL
Tjohoo,

Jo, nu har det varit kulturfestival i Bottna för femte året i rad.Hittills alltid första veckoslutet i Juli.

Vi har bildat en festivalförening, som driver det hela. Den består av en ganska brokig samling individer men även av stadiga aktörer som Konstnärernas Kollektivverkstad- Bohuslän och Gerlesborgsskolan.Uttryckslabbet är också med och danskompaniet Kolt.Läs mer på www.bottnafjorden.selänk till annan webbplats

Hursomhelst. Där finns plats för fler, både aktörer och intresserade besökare, som gillar det oväntade.

Som t.ex. att Göteborgs Kammarkör under Gunnar Erikssons ledning deltar i ett seminarium som försiggår i en något ombyggd lada, med den Ingmar Bergmanska frågeställningen: Varifrån kommer musiken?

Bilden är från detta avsnitt i programmet. Alla deltagare fick en kroppslig upplevelse av hur rytm, klang och ljud uppstår och blir till musik.Man ser seminariets initiativtagare Gunnar Bäck agera i mitten.

På eftermiddagen i samma lokal, fick vi uppleva en konsert med underbart vemodigt, melodiskt ljudande sång om sommarsol och hav och Vad gör vi med sommaren kamrater? av Elisabet Hermodsson Ebba Lindkvist och till slut ett ovanligt  Taube -allsångs och kör -arr. Vi var alla så glada att Kammarkören har återkommit till våra trakter efter några års frånvaro.

Det blir mer om kulturfestivalen till nån annan bild./ Elsa

Kultur
Elsa Agélii

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300