Tanums kommunvapen
Dela
Elsa Agélii

Elsa Agélii, 72


Textilkonstnär, Täcklebo
"Gå tio minuter på Bottnaleden. Fåglar sjunger om våren. Marken täcks av blåsippor. Stigen går uppåt. Skogen öppnar sig mot en vid utsikt över månghundraårigt odlingslandskap. Här är rymd för tanken och blicken når ända ut till Väderöarna vid klart väder. Att sitta här en stund ger ro för själen vilken årstid som helst."
2010-10-22 18.29
BOSTAD ÅT BARNFLYKTINGAR
I morse i radion hörde jag om att Migrationsverket söker efter kommuner som vill ta emot ensamkommande flyktingbarn.

Ingenting är lätt i denna fråga. Men om man vänder på det och tänker lite naivt och som en sann tanums-bloggare, som vill se att det blir nytt och ungt liv på vår svenska landsbygd. Då skulle man kunna tänka såhär:

-Vi har behov av nya unga innevånare. Vi skulle väl inte säga nej till att alla våra nu glömda och igenvuxna marker kunde bli produktiv jordbruksmark igen? Kanske inte i den storskaliga stilen utan mer som

grönsaksodling- fårskötsel, m.m. som kan ingå i den ekologiska livsstil, som vi behöver ta till oss för jordens och vårt eget bästa. Dessa unga flyktingar kommer ofta från avlägsna landsändar och har sin uppväxt på sina länders landsbygd. Afganisthan, Somalia.Om de känner sig mer hemma på svensk landsbygd än i våra superstäders förorter skulle jag inte bli förvånad.

Så varför inte ta emot just barn + ungdomar från landsbygdsområden och erbjuda dem kamratskap och kunskap om alternativt jordbruk samt upplåta de glömda marker, som vi nu för en lång period låtit växa igen.... Då skulle vi också på sikt få en föryngring av innevånaråldern i kommunen. Vi vill ju bli fler? och inte enbart bli fler pensionärer?

Eller hur? Efterlyses en diskussion kring dessa tankar!

hälsar Elsa en fredagskväll efter första snön

Arbete,Framtiden,Landet
Elsa Agélii

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300