Tanums kommunvapen
Dela
Elsa Agélii

Elsa Agélii, 72


Textilkonstnär, Täcklebo
"Gå tio minuter på Bottnaleden. Fåglar sjunger om våren. Marken täcks av blåsippor. Stigen går uppåt. Skogen öppnar sig mot en vid utsikt över månghundraårigt odlingslandskap. Här är rymd för tanken och blicken når ända ut till Väderöarna vid klart väder. Att sitta här en stund ger ro för själen vilken årstid som helst."
2010-07-18 17.45
BOHUSLÄNSKA BERGVÄGGAR SKILDRAS I VÄV
UTSTÄLLNINGSTIPS!

Kan man verkligen överföra känslan av hård sten till mjuk väv? Ja, Nen Arnell kan. I går gick jag över gränsen från Tanum till Munkedal och besökte Svarteborgs Stencenter. Enbart därför att jag blev nyfiken på om detta kunde vara möjligt! Jag vet ju att Nen har experimenterat envetet och länge med sina vävar för att få till stenkänslan och färgskiftningarna i stenen. Nen hör till de få konstnärer som verkligen fördjupar sig i vävteknikens möjligheter. Åk dit och se själv!

Väldigt fina är också de fyra höga vävarna som skildrar åkermark från vinter till sommar.Vårvintern där snön ligger som ett drivande skimmer över höstplöjda fåror eller blank nyplöjd åker. Nen kan med sin tekniska skicklighet förmedla även detta. Jag blir glad av sånt!

Åk dit och missa inte de bilder som visar ursprunget till vävtolkningarna. Ett utflyktstips,alltså.T.o.m. 27 aug.

Kultur,Natur
Elsa Agélii

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300