Tanums kommunvapen
Dela
Elsa Agélii

Elsa Agélii, 72


Textilkonstnär, Täcklebo
"Gå tio minuter på Bottnaleden. Fåglar sjunger om våren. Marken täcks av blåsippor. Stigen går uppåt. Skogen öppnar sig mot en vid utsikt över månghundraårigt odlingslandskap. Här är rymd för tanken och blicken når ända ut till Väderöarna vid klart väder. Att sitta här en stund ger ro för själen vilken årstid som helst."
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • OJOJOJ VAD HAR NU HÄNT I GRANNKOMMUN SÖDERUT?

  NYSS HEMKOMMEN FRÅN MÖTET I HUNNEBO FOLKETS HUS-UPPRYMD!

  Mötet skulle handla om hur man skulle kunna stoppa bebyggelsen på Uddenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster utanför Bella Gästis. PEAB hade projekterat 4-5 vån.hus längs strandpromenaden och planeringen var långt gången när protesterna blev alltmer tydligt hörbara.

  Stora salen var...

  (Läs mer)

  1 kommentar

  Allmänt,Boende,Framtiden
 • OJOJOJ VAD HÄNDER I GRANNKOMMUNEN SÖDERUT?

  kOMMUNERNAS JAKT PÅ NYA INVÅNARE.

  Ett varnande exempel: exploateringen av rekreationsområdet Uddenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Hunnebostrand i Sotenäs kommun.

  Under förespegling att bygga bostäder för nya åretruntboende får nu PEAB möjligen bebygga den mycket speciella strandremsan nedanför en alldeles ovanligt vacker bergvägg,...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt,Boende,Framtiden
 • NYA ÖVNINGAR MED BLOGGEN

  Anders Nilsson lärde mig i en kommentar till bloggen om biodling att man kan länka till ngn adress som förekommer i bloggen. Nu skall jag försöka: Mark Austin har alltså företaget Ranrike trädvårdlänk till annan webbplats. Få se om det funkar! Det handlar ju om att sprida information på så många sätt som möjligt.

  Här är ett...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt,Arbete,Socialt
 • VÄLKOMMEN TILL NY TANUMSBO

  HÄR TÄNKER JAG PRESENTERA NYINFLYTTADE OCH BLIVANDE TANUMSBOR

  Länge har jag sett med oro på en av mina gamla lönnar på min kulle.Lönnarna bildar ett lövvalv över det som var den gamla Täcklebovägen och jag vill gärna ha dem kvar. Men denna lönnen tycks inte må bra. Då fick jag veta att vi har fått en...

  (Läs mer)

  1 kommentar

  Arbete,Boende,Framtiden,Natur
 • VATTEN OCH LIV

  UTSTÄLLNING I GALLERI RANRIKE I TANUMS KOMMUNHUS

  Nu vill jag blogga lite för mig själv. Fram till den 27 aug pågår en utställning av mina broderier från projektet Bilder kring vatten och öken tillsammans med Indiska bykvinnors broderier +23 jurybedömda verk av medlemmar i Täcklebo Broderiakademi.

  Det...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Framtiden,Kultur,NaturDela