Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2013-03-29 16.59

Vårstädning

Den kan säkert vara bra att ha tänkte jag för tio år sedan.Ni som är lite till åren känner nog igen denna LM Erikssons telefonväxel som satt i många små växlar på landet men större företag hade en sådan så sent som på sextitalet.När vi fick telefoner med fingerskiva så skrotades mängder av dess men många exporterades till utlandet.

Jag räddade denna växel från en stab vi hade i hemvärnet,har suttit och arbetat med denn många gånger men har nu glömt hur man gjorde.Hade ute en annons på nätet att den som ville ha den fick den gratis,inget svar,så nu var det dags att slå sönder den och sen frakta den till tippen på Tyft.

Jag hade en dröm en gång att bygga upp den igen som en riktig växelstation gamla telefoner hade jag,men vill dom yngre se en gammal växel så finns andra museer.

En Glad Påsk.

Dick Johansson
Kultur

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300