Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2011-08-22 13.43
Vallskörd
Tredje skörden vall är igång. Det behövs 2-3 dagar uppehåll från slåtter till bärgning när man använder rundbalar. I år har det varit lurigt och inte minst nu.

Om någon undrar varför man ibland skördar 2 gånger och ibland 3 gånger: Det är nog bara dom som har mjölkkor som skördar 3 gånger och det gör man för att få så bra energi och proteinvärden som möjligt. Det gäller att producera så mycket som möjligt av foderbehovet själv så man slipper köpa utifrån (läs: importera).

I södra delen av landet kan man ta 4 skördar. I andra delar på jorden skördar man året om och då pratar vi om 6 gånger - det är grejer det. Till köttdjur och ungdjur duger det med 2 skördar, hästar som nästan inget gör gäller det en sen skörd eller bra halm.

Rapport från fältet från en yrkesskadad man...

Hur gick det med kameran, undrar ni, jo för tusan det gick bra. Garantin hade några dagar kvar och Maxi Foto skrev ett långt brev och se - det kom en ny kamera. Dom frågade inte hur jag lyckades ha sönder den.

Dick Johansson
Fritid,Landet

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300