Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2012-06-19 08.15
Ulseröds kvarn
Ulseröds kvarn ligger strax söder om Havstenssund. Kommunen fick kvarnen som gåva av Klara och Knut Andersson på Ulseröd 1957. Den lär ha byggts vid förra sekelskiftet och användes sista gången hösten 1939.

Kvarnen renoverades i början på 80 talet den fick då bland annat nya vingar, tyvärr blåste dom sönder i en höststorm. Hembygdsföreningen har till uppgift att hjälpa kommunen med kvarnen. Vid en besiktning tidigare i vår förstod alla att nu måste vi ta tag i detta.

I fredags träffades representanter från kommunen, hembygdsföreningen, Havstenssunds samhällsförenings repr. fick förhinder, från Uddevalla museum var det deras byggvårdsexpert Lars Rydbom som kommer att göra ett utlåtande om kvarnens unika byggnad och miljö. Han skall också beskriva vad som är mest akut att reparera. Vi har för övrigt delat upp arbetet.
 
Det som är mycket positivt är att vägen är OK, en berättade att han kört med sin bil ända upp till kvarnen, att det var en Volvo Amazon förklarar måhända en del.
Jag tänker återkomma om vad som händer.

Dick Johansson
Fritid,Kultur

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300