Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2011-05-13 12.09
Tillbaka till vardagen
Hemvärnssoldat
Det är skönt att komma ur militärkläderna.

Efter fem dygn känns dom ganska tunga. När över 300 personer, bilar, motorcyklar och flyg ska samordnas krävs det logistik och kommunikation till 100 procent, men man får vara glad om det blir 75 procent.

Det låg en doft av bensin, diesel, MC77 (flygfotogen) och flytgödsel över vår förläggning. Vårbruket pågick för fullt, pratade med bonden som körde skit. Vi hade samma intressen nämligen gamla traktorer. Ska besöka deras traktormuseum. Han fick ett kort om Bo i Tanum. När det gäller kommunikation så vet alla som sysslat med försvarets gamla radioapparater att det inte är något som vår herre skapat. Men som tur är finns mobiltelefoner.

Vill passa på att nämna att hemvärnssoldater inte har vapen i hemmet. Det är nästan 10 år sedan man började plocka in vapnen till centrala förråd. Trots att vapnen har patronlägeslås är dom stöldbegärliga.

Dick Johansson
Fritid

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300