Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2017-03-26 10.50

Sommartid

Bönder har varit beskyllda för att vara motståndare till sommartid med all rätta för när den infördes första gången i Sverige 1916 protesterade bönderna så kraftigt att det bara blev ett år,ca 80 % av Sveriges befolkning var bönder på den tiden,eftersom jag inte levde då så kan jag inget mer från den tiden.

Men jag levde och var aktiv mjölkbonde när den återinfördes i början av 1980 talet och återigen interjuvades negativa bönder,det var bara elende,korna skulle minska kraftigt i mjölkproduktion och jag kommer inte håg allt elende,jag blev lillfrågad av många dom första åren,är det så elendigt? Självklart var det inte det,jag kände ingen bonde som upplevde detta med sommartid som ett problem utan de flesta upplevde det som OK.Men mjölkkorna då? minskade dom i produktion?Svar,självklart inte det var bara skitsnack,allt är bara en planering och är det något vi bönder kan så är det planering.

Vi har en direktadress till Ulseröds kvarn  www.tanum.se/ulserödskvarn

Dick Johansson
Landet

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300