Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2010-07-01 11.40
Sommar, sol och radioprat
Sommar och sol, vädret är nog det som berör oss alla allra mest. Fast det är nästan fyra år sedan jag slutade som mjölkbonde så lever jag med vädret varje dag. Min tid som pensionär har förändrat mina vanor, numera går jag upp vid sju-åttatiden, äter frukost, öppnar datorn och kollar nyheter och väder. Dom flesta dagar är jag på gården en stund, vår son Martin övertog gården när jag slutade. Den är veckan har jag sett över vallskördemaskinerna. Det är nog bara drygt en vecka kvar till andra skörden ensilage - 20 mm regn skulle behövas.

En eftermiddag åkte min fru Elisabeth och jag till Grebbestad, köpte en glass och gick in på Infocenter för att kolla vad som händer i kommunen under sommaren. Utbudet är otroligt, man hinner bara med en bråkdel av allt. Elisabeth köpte en bok med gamla vykort över Grebbestad. Man behöver friska upp minnet, det är lätt att glömma hur det såg ut för 50-60 år sedan.

Det sas förr att veden skulle klyvas före midsommar för att torka bra - har en del kvar, men man sa ju inte vilken midsommar, så jag har nästan ett helt år på mig.

Har varit på Radio Prime i Strömstad och gjort ett reklaminslag för vårt arbete som ambassadörer för projektet Bo i Tanum - det är alltid roligt med något annorlunda.

Dick Johansson
Allmänt,Fritid,Landet

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300