Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2017-05-05 17.53

Släpljus

Kungsljus är en blomma vet nog många men släpljus blommar bara på natten, i går kväll visade Andreas Toreld och tommy Andersson hur man med hjälp av släpljus kan se hällristningar som annars är svåra att upptäcka,ett 25 tal personer kom till Tova för att se och höra dessa unga mäns arbete med att dokumentera våra hällristningar inte bara i Tanum utan en stor del av Bohuslän. Det var hembygdsföreningen som stod för inbjudan.Tommy påpekade att ingen vet varför man knackade in alla ristningar på våra hällar utan här får var och ens fantasi flöda.

Jag har min teori om varför alla dessa båtar,skepp och annat är inhuggna men det skall jag ta upp i en senare blogg,min teori är nog så riktig,men min erfarenhet av fackmän är att dom redan har en åsikt och den rubbar man inte på så lätt för dom säger att det ligger en del i vad du säger,men sen efteråt skakar dom bara på huvudet och tänker han begriper inte sånt här, för jag vet bättre.

Trevlig helg med Ostron i Grebbestad.

Dick Johansson
Kultur

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300