Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2010-08-25 08.49
sensommar
Rabbalshede marknad blev till en början en blöt tillställning,Anette fick åka hem allt var blött och det andra ville blåsa bort. Välkommen till Fjällbacka den 28-8 då är det VM i makrillmete.

Vädret är som det är,Martin har kvar en del av andraskörden ensilage,tredjeskörden är klar att skörda,spannmålen mognar och kan snart också skördas,så det börjar dra ihopsig,men va då,att vara fiskare när det regnar och stormar är nog inte heller så roligt.

Elisabeth hade sin sista semestervecka sist vecka så något måste göras,det blev en dagstur till en liten mysig stad vid Vätterns strand nämligen Hjo. Besökte goda vänner som har som jag lagt jordbruket på hyllan.Hans intresse var inte tändkulemotorer utan ångmaskiner, inte små rakare utan stora bamsingar. Han var med och rustade upp en av sveriges älsta ångbåt S/S Trafik,där han är maskinist numera,den trafikerar bland annat Hjo och Visingsö,båten är K märkt. www.sstrafik.se

Sista delen av veckan var min syster och svåger på besök från Stockholm, som tur är fanns det gott om makrill,syrran brukar äta lika fort som Elisabeth steker dom,jag förstår henne, stekt makrill är det bästa som finns.

OBS.glömm inte Ostronens dag den 4-9 Grebbestad.

Dick Johansson
Allmänt

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300