Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2019-03-20 10.51

Ryttar os 1956 Stockholm

Petrus Kasenman blev den store hjälten i Sverige detta OS, med flera fina resultat, men guld inviduellet var kronan på verket. På den tiden fanns inte TV som hårdbevakade idrotten som i dag. Efter OS gavs det ut böcker både med hårda och mjuka pärmar med massor av bilder, OS var fotografernas elerado, i min bokhylla fins flera bla. från 1956. Petrus har lärt många ungdomar men även äldre att rida inte minst fältridning. På 80 talet var han inbjuden till Tanums Ridklubb för att prata och lära ut vad han kunde. I en kaffepaus fick jag nöjet att prata med Peter, men jag hade med OS boken så jag fick hans autograf i den.

Petrus gick bort 2013 89 år gammal, han blev nog inte så känd för allmänheten men bland hästfolk var han det. Nästa gång skall jag skriva om ryttare som var med i detta OS men som blev mer känd för allmänheten och som hade en kusin med samma namn.

 

 

Dick Johansson
Allmänt

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300