Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2011-03-10 11.09
Om ett träd faller i skogen..
Gårdens största ek har fallit. Det behövs en teknik som man inte är van vid för att fälla grova träd. I Sverige har vi ganska korta svärd på våra motorsågar. Ser man på TV från Alaska där svärden är 1,5 meter långa, verkar det kort med 30-40 cm som vi har här. För säkerhets skull fick traktor och långa spännband hjälpa till så den hamnade där den skulle. Skall räkna årsringarna så vi vet hur gammal den är - jag återkommer med åldern.

Den skall nu sågas upp för att bli stolpar och fönsterbrädor i Martins hus, huset är från 1846 så eken är måhända nästan lika gammal. Jag har gissat att den är drygt 100 år, ja vi får se..

Virket ska visst ligga minst två år inomhus och torka, annars spricker det, säger dom gamla som begriber sig pått.

NHR Logotyp med nyckelpiga

Jag fick för en tid sedan frågan om jag ville sitta som ordförande på NHR-föreningen i Norra Bohuslänslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster årsmöte (Neurologiskt Handikappades Riksförbund), och eftersom ordet nej inte funnits i min personliga ordlista så tackade jag ja. Föreningen är värd en eloge för sitt arbete som gäller både drabbade och anhöriga. På webben hittar du dem på www.na-bohuslan.nhr.selänk till annan webbplats och telefon 0525-20933, expeditionen bemannas av Laila Tollesson.

Man kan inte vara nog tacksam för att man får vara frisk, men som en person sa, bara humöret är bra så ska man vara tacksam, det ligger mycket i det.

Dick Johansson
Fritid

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300