Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2017-10-30 08.54

Nödlandning

Det tyska flygplanet som nödlandade i Siverbo Lur 14 april 1940 har många hört talas om men inte vetat så mycke mer.När hembygdsföreningen hade en vandring vid Torim under rubriken i krigets fotspår under ledning an Bo Magnusson tog Kristina Bengtsson upp detta om flygplanet,hon hade läst en artickel i en tidning men kunde inte så mycke mer än att det senare hade transportteras till flyfältet i Svarteborg. Fler än  jag tyckte att detta är en sak för H-föreningen och så rullade det hela i gång.Nu den31-10 har vi all fakta om händelse och planets vidare öde tack vare olika  personers hjälp. Kristina Bengtsson Lur som kommer att sammanställa allt senare,Bo Magnusson Strömstad,Per-Allan Carlsson Hoghem,Ingmar Karlsson siverbo det var på hans gård som planet nödlandade  och som hans föräldrar fick hjälpa till att ta hand om piloter bl.a.,Leif Svensson ordförande i Svarteborgs H-förening som forskat om planet och flygfältet,och min kusin Inger Hansson född på Tannam men bor i Göteborg.

Fortsättning följer.Som ni ser så var planet baktungt så ni får vrida på huvuder,huset till höger är rivet men ett nytt finns på nästan samma ställe.Det finns en interjuv på band med Ingmars mamma som berättar om händelsen  

Dick Johansson
Kultur

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300