Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2019-03-18 10.28

Mer märken

Många av oss kommer väl i håg högertrafikomläggningen 1967, en del trodde att detta var en katastrof men det hela förlöpte utan några större problem nog tack vare att våra bilar hade ratten på rätt sida. Själv minns jag att köra sködetröskan på höger sida var bättre för man satt och körde vänster sida så behövde man köra i diket så kunde man bara hoppa.

Många minns nog när skolklasserna skulle ut på våren och plantera skog, pengarna klassen fick sparade man till en skolresa, var klassen duktig så fick vi märken, först brons sen silver och till slut guld.

OS 1956 i Melboume Australien har fastnat i mitt minne av flera anledningar, Gert Fredriksson på kanot var stort, men det var så att landet hade hårda karantänregler när det gällde djur så hästtävlingarna blev förlagd till Stockholm, här blev det en svensk framgång, men det skall jag skriva om nästa gång.

 

Dick Johansson
Allmänt

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300