Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2012-08-26 17.57

Kundskapsöverföring

I går lördag var jag på repslagarmuseet i Älvängen,jag var inte där bara för att bese museet utan på en träff om hur vi kan bevara och nå all kunskap om tekniker och hantverk,tanken är att inte uppfinna hjulet en gång till.Det är tänkt en databas för hela Sverige,i dag finns det mycke på data från våra arbetslivsmuseer men var söker vi dom.

Det skall hållas 5 st träffar i Sverige.Den som håller i dett är industriantikvarie Ida Wedin,jag träffade Ida på en kvarndag för drygt ett år sedan och visste att hon har ett stort intresse för tekniska lösningar.Jag hade med Strömstads Tidning och deras artickel om Ulseröds karn.Hon sa som Lars Rydbom att hon inte hört om en kvarn med dubbla kvarnstenar,en databas hade suttit fint

hon tyckte vi var på rätt väg med vårt arbete,berömde också Kommunen för däras intresse att underhålla våra kulturbyggnader,så sträck på dig Hans Wikström.

Dick Johansson
Kultur

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300