Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2011-04-20 15.29
Korna får manikyr
2 gånger om året, höst och vår, verkas kornas klövar. På vintern står dom på mjuka gummimattor, på sommaren går dom på gröna ängar som heller inte sliter deras klövar. I snitt verkas 15 kor i timmen.

I sommar måste hembygdsföreningen måla om spannmålsmagasinet i Tanumshede. Byggnaden är K-märkt så det är inte bara att skvätta på lite färg. Vi har fått bidrag från Länsstyrelsens kulturmiljöenhet för underhåll av byggnaden, men det täcker bara en del av kostnaden. Farmartjänst skall måla med hjälp av godkänd färgexpert, en hel del arbete får vi göra själva. Jag återkommer efter hand som arbetet fortskrider.

Med glädje ser vi att Falkeröds Gård i Grebbestad får nytt liv. Hembygdsföreningen äger inventarierna, mycket blir kvar och det är vi tacksamma för. En hel del har vi kört bort för tillfällig lagring, nu skall vi i styrelsen gå igenom allt för att bestämma vad som skall göras med det, för vad gör vi med minst 4 st slagbord t.ex.

Solen skiner och solfångaren går för fullt. En glad påsk på er alla.

Vid tangentbordet / Dick i Säm

Dick Johansson
Fritid

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300