Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2011-06-07 09.33
Käringön
Det är en liten ö utanför Orust, den bebos året runt av cirka 130 personer, sommaren mångdubbelt, det finns affär, krogar och olika verksamheter året om. En kargare boplats får man nog leta efter, gå in på Google så får ni veta allt om Käringön.

Vad gjorde jag och några andra på denna karga ö? Som ordförande i föreningen De Glada Grisarna besökte vi en av våra galtar som med sin sugga flyttat till ön och en för dem nyrenoverad stia. Vädret var det bästa tänkbara, personer från öns hembygdsförening gav oss en oförglömlig rundvandring på ön.

På kvällen var det stor middag på krogen, vi lärde dom bofasta att äta vår speciella maträtt Grisknorr med kål och rödbetor - det fanns en viss misstänksamhet mot denna eminenta anrättning, men efter öl och annat så slafsade dom som riktiga grisar.

Ett varmt tack till alla på ön för det varma och givande dygn ni gav oss.

Fick också tillfälle att prata om vårt arbete med Bo i Tanum och delade ut våra små vykort.

Dick Johansson
Fritid

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300