Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2010-12-28 12.53
Julefrid
Vad gör en pensionär under julen? Inte mycket, eldar i pannan, skottar lite snö. Men blir det 10 centimeter kommer den kommunala snöröjningen. Det är inte alla kommuner som har snöröjning på landsbygden, den ska vi vara rädda om.

Två domherrar kom på besök lagom till jul, det är första gången vi fått ett sånt fint besök. Vi har många rådjur runt huset, ibland kommer dom ner på altanen. Med erfarenhet av rådjur är det speciellt roligt med besök av dessa vackra djur. Jag ger dom lite havre varje dag under vintern.

Klockan 9 på julaftonens morgon ringer Martin och frågar vad det är som går sönder på julafton. Med lång erfarenhet svarar jag utgödslingen, rätt svar! Det är bara att ta på sig dom sämsta arbetskläder man har, börja flytta djur, lyfta upp spaltgolvet och ner i skiten och dra fram det som gått sönder. Elisabeth hade sagt att det är dopp i grytan klockan 13 för hela familjen. Med hjälp av vinkelslip, svets och en massa jäkla anamma blev vi klara i tid. Martin och jag skulle nog ha duschat före maten, men lite ladugårdslukt dör ingen av.

Det sägs att en kvinna ser ett problem som ett problem men en man ser det som en utmaning???

Vi hörs!

Dick Johansson
Familj

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300