Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2011-11-30 10.31
Japaner!! Japaner!!
Elisabeth och jag tillbringade helgen i Stockholm, INKA-utställningen i berget på Kungsholmen var mycket intressant.

Julmarknade i Gamla Stan är alltid en upplevelse. Att vi lever i en internationell tidsålder märker man här. Hur många olika språk som jag hörde höll jag inte räkning på. Men roligast att se och höra är japaner, dom är som ungar, tjattrar och skrattar och tar kort på allt och alla.

Stormen på lördag och söndag medförde högvatten i Uddevalla, vi hade parkerat bilen vid hotell Riverside. Jag var våt nästan upp till knöna när jag fick vada 300 meter. Vattnet stod upp till trskeln, men en 19 år gammal Volvo kombi dränker man inte så lätt. Det var bara att tända lanternorna, hålla styrbord och gasa, körde på grund ett par gånger men till slut kom jag upp på torra land.

En värmefläkt har stått på i bilen några dygn, spolat av bilen med sötvatten.

Borta bra men hemma bäst!

Ikväll ska jag sitta ordförande på LRF:s årsmöte i Tanums bygdegård. Allemansrätten, äganderätten och bredband är måhända frågor som ska ventileras.

Dick Johansson
Fritid

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300