Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2010-09-03 09.00
Höst
Höst för en gammal bonde är när tröskan herr Claas ska startas, nyladdat batteri och eventuellt starthjälp är inte helt fel. Så efter elva månaders Törnrosa-sömn mullrar den gamla sexan igång. Att jag glömde stänga måsvingehuven över motorn var inte bra, det blev ett stort hål i taket på maskinhallen plus en del andra skador; att jag också inte låste baklämmen på spannmålskärran gjorde inte saken bättre, men vadå, fåglarna ska ju också leva, och på Säm lever dom länge.

Det var många år sedan jag tröskat så fin spannmål, 14% vattenhalt och nästan sex ton kärna per hektar, jag vet inte om man får kalla det livskvalitet men jag gör det ändå.

På frågan om soldattorpsinventeringen kommer på kommunens hemsida så är våra planer att visa vårt arbete med ett torp med bilder och alla soldater på torpet. Det är Margaretorna på Ahlviken som håller i detta.

På lördag förmiddag den 4:e september börjar vi i Kville med hjälp av Kvillebor. Sedan blir det ostronens dag i Grebbestad, vi möts väl där?

Dick Johansson
Arbete,Kultur,Landet

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300