Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2010-10-08 11.31
Hemvärnet
För många är hemvärnet lika med gamla gubbar med ännu äldre gevär - bilden är både gammal och förlegad. Försvaret, inklusive hemvärnet, har under många år genomgått en total förändring. Vi är idag inte bara ett nationellt försvar utan har också ett internationellt ansvar.

Har nyss kommit hem från en fem dagars krigsförbandsövning (KFÖ) tillika utbildning på F7 Såtenäs. Det är både praktiska och teoretiska prov, alla klarade inte proven så de måste göras om. Vi var över fyrahundra män och kvinnor.

Hemvärnet är också 365 dagar om året i beredskap för det civila samhället, det är bland annat brandförsvar och sök efter försvunna personer. Har själv varit på sök och då träffat föräldrar till försvunna barn, dom var rörda över att så många kunde ställa upp. Jag hade nog känt likadant om nåt av mina barn skulle försvinna.

Gå gärna in på www.hemvarnet.selänk till annan webbplats och läs mer om Hemvärnets verksamhet.

Så, kära läsare, än lever Hemvärnet. Hälsningar från Kellys hjältar.

Dick Johansson
Fritid

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300