Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2011-07-15 09.14
Hembygdsföreningen och Företagarträff
Som syns på bilden håller Farmartjänst på att måla hembygdsmuséet i Tanumshede. Byggnaden ligger mitt emot gästis i Tanumshede. Muséet är öppet tisdag och fredag mellan 13 och 16, det serveras kaffe med dopp. Auktionen på Falkeröd gick över förväntan, det kom in många sköna tusenlappar till målningen.

Tanums företagarträff på Tanumstrand hölls igår för 12:e gången, det var fullsatt det vill säga knögat fullt i lokalen, 200 personer. Man skall komma ihåg att det finns cirka 2000 företag i kommunen, det är inte illa med tanke på att vi är en bit under 13000 invånare. Vi fick lyssna till kommunalrådet Clas-Åke Sörkvist som presenterade kommunens utveckling men också vårat arbete med Bo i Tanum. Sedan fick vi höra Kenneth Myrvold - visionären bakom Vitlycke Handelsplats. Reinert Sörensson, Sportshopens ägare som bygger nya lokaler för 100 miljoner utanför Grebbestad. Freddy Lund, Tedacthuset, mannen som blåste liv i Extra Films gamla lokaler. Peter Karlsson, Tanumstrands framtida satsningar. Tre Vänner, film och TV-produktionsbolag som sätter Fjällbacka på kartan.

Min bordsgranne senare på kvällen som var bosatt i Lund gav oss en eloge för skriften om våra smultronställen, han var sommarboende på Tanumstrand ända sedan det öppnade, men hade inte hört talas om många av våra smultronställen. Hur hittar man dit? Jag lovade ordna med koordinater till Linneasjön.

Dick Johansson
Fritid,Kultur,Socialt

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300