Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2010-07-15 14.46
En regni dag
På Martin gård finns ett lantbruksmuseum, mellan två gamla traktorer stod det en gammal moped som jag en gång i tiden köpt av en granne, den var begagnad och billig. När ungarna var i mopedåldern användes den flitigt, mopeden var en Puch Dakota 3000 med guldtank, tillverkades bara mellan 1975-78.

Efter flera besök hos Westmans började den gamla damen se riktigt snygg ut,nå ja allt är ju relativt. Så var det dags att starta, allt satt i ryggmärgen, trasselsudden mellan styret och lampan på plats, trotteln löpte friktionsfritt,vrida på startnyckelen och flöda ordentligt här spars det inte på dom dyra dropparna.

Martin varnade för att mopeden var max trimmad, som straff för trimmnigen fick han putta på, efter 20 meter hörs änglasång över Säm, lite justeringar behövs nog, många minnen väcktes till liv.

Det får nog bli mopedrally snart.

Har plockat kantareller.

Dick

Dick Johansson
Fritid

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300