Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2010-12-20 11.19
Bambi
Det var många olika djur som passerade gården på Säm, ett av dom var rådjuret Bambi. Mamman förolyckades så vi tog hand om det lilla kidet. Att något kan vara så litet och sött.. Det blev nästan heltidsjobb för Elisabeth och Lisa, men dom lyckades få henne att bli en stor och vacker dam. Vi hade döpt henne till Bambi och hon bodde i ladugården, men ofta fick hon komma in och busa. Katterna blev avundsjuka, det var ju deras revir hon tog i besittning. Att se på TV var en favoritsyssla, tro det eller ej men naturprogram på TV var det hon tyckte bäst om. Det andra var att dricka kolsyrad läsk, den stack i näsan så hon måste nysa, så hon drack och nyste långa stunder. När julgranen kom in kunde hon inte låta bli att tugga på den.

Men hon skulle tillbaka till sitt rätta element, naturen. Det var inte så enkelt som man kan tro, hon blev misstänksam när vi gick för långt ifrån henne, vi var ju hennes trygghet. Men med tiden blev hon mer självständig och en vacker dag kom hon inte hem på kvällen, men kom den första tiden ofta och hälsade på, gick runt och nosade ute som inne för att kolla att allt var som det skulle. Vi hade märkt henne med gula märken i öronen, det visste alla, även jägare.

Under många år kom hon varje år och visade upp sina småbambisar, var väldigt noga med att vi skulle se dom - hon lämnade inte trädgården förrän vi hade pratat med henne och hennes bambisar.

Men livet går vidare som alla vet, en vår kom hon inte, men vi har många kort på henne så vi gläds fortfarande av de här åren.

God jul och ett gott nytt år på er alla.

P.S. Det är något speciellt med en vit jul.

Dick Johansson
Natur

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300