Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2011-08-16 13.43
Baksida och soldattorp (ST)
Min baksida, Tanums framtid?

I fredags var det dags för ST-inventering igen. Nu var det ST under Trättestad och Trätteland. Vi hann med 5 st. Torp nr 87 hette Hurtigtorpet, men senare fick det namnet Tysktorpet. Det var så att under första världskriget deserterade tre tyska soldater till Tanum, den ene bosatte sig på torp 87, därav namnet Tysktorpet. Mannen blev begravd på Tanums kyrkogård någon gång på 1940-talet, vi vet inte om stenen står kvar. Mannen var katolik, vilket inte var vanligt i Tanum. Den som vill veta mer om honom och hans liv (jäklar nu välte jag kaffet över skrivbordet) skall kontakta Evert Westman, han kan allt om Tysken.

Den 15 oktober blir det veterantraktorträff hos Peter Karlsson, Hallind, det blir som i fjol även plöjning med gamlingarna. Hallind ligger på vägen mot Lur, ca 5 km från Tanumshede. Peter har tel. 070-2888032

Dick Johansson
Fritid,Kultur

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300