Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2011-08-29 10.43
Bakom kulisserna
I torsdags var det dags för filminspelning i Fjällbacka, en lång dag, 12 timmar närmare bestämt. Det började vid 7-tiden på morgonen i IAC's gamla lokaler med att hitta sina kläder, sedan lite klippning och justering av kläder. Vi var ett tiotal statister samlade. Samåkning i bilar till Fjällbacka där ytterligare ett tiotal mötte upp, många kom från nån form av scenskola i Uddevalla men vi var fyra ärrade gamla gentlemän som hade väldigt trevligt, två var från Bullaren, en från Råssö och så jag. Vi var med i ett par olika scener, men varje scen togs ju om minst tio gånger så det gällde att tänka på vad man gjorde, om ett ansikte var med i en scen så var den sidan förbrukad, men då kunde dom filma en bakifrån. Det blir måhända 20 sekunders medverkan om dom inte klipper bort alltihop.

Alla som höll i inspelningarna var väldigt måna om oss statister, det skall dom ha en eloge för. Det var heller inte brist på mat och annat tilltugg, maten kom från Källaren. Vi fick mycket tid att prata med dom ansvariga, man berättade att hela teamet bestod av minst 40 personer men alla är inte med samtidigt och dom bor på Tanum Strand.

Filmen ska utspela sig i slutet av 50-talet, början av 60-talet. Det var kul att se kläder, frisyrer och bilar från ens egen ungdom.

Om ni undrar om man får betalt för det här arbetet, så är svaret ja, 350 kr fast arvode.

Hälsningar från linslusen.

Dick Johansson
Fritid

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300