Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2019-02-05 20.37

Att överleva

Om kriget kommer! Ja så var en skrift som kom under det kalla krigets dagar på 50-60 talet, men man läser nu också om att hur länge klarar du dig utan ström tex. Man bör ha minst en veckas förbrukning av mat och vatten hemma och många ser till att det finns konserver och mycke annat, men när tidningarna inte skriver braskande rubriker om hur nära elendet är så glömmer man snart bort det. Själv har jag ett 7KW elverk som jag kopplar in om strömmen blir borta nån dag så jag bekymmrar mig inte så mycke, och Martin har ett på 24 KW så han bekymmrar sig heller inte.

Måste visa denna bild som man får lära sig i det militära, att laga mat medan man torkar strumpor är genialt,att texte är på Engelska är naturligt i dag. Minns för många år sedan när samarbetet med NATO var på tapete och någon högre upp fick för sig att man på en övning skulle träna på att raporttera över radion skulle vara på Engelska, vi som lyssnade på detta höll på att  skratta i hjäl oss för när raporten på knagglig snällt sagt Engelska var klar så sa dom samma sak på Svenska för att alla skulle förstå vad dom sagt, alla förstår att allt tog hur lång tid som helst å hade det varit krig så hade kriget varit över för länge sedan. Efter ett dygn med denna fars så kom alla raporter bara på Svenska, så simma lungt.

Dick Johansson
Landet

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300