Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2019-06-12 09.19

Amish folket, hästar och Sverige

Det är nog mer än jag som följde serien om detta udda folk i USA. Hur många som finns av detta  folk med sin kultur finns det olika uppgifter om, 100 000-300 000 beror på var man söker, dom vill bevara jorbruket som det bedrevs på 17-1800 talet men det är som vanligt en sanning med modefikation, dom använder hästar som dragdjur det är sant men sen spårar det ur för dom sätter hästarn framför moderna maskiner, såg en bild där flera hästar drog en stor rundbalspress bla. Turistverksamhet har blivit en viktig inkomstkälla, men vad har detta med Sverige att göra? Jo dom har problem med inavel på hästarna ( hur det är med folket vet jag inget om ) så dom har inporterat hingstar från Sverige men även i från Norge.

Dom har lång tradition på att tillverka hästvagnar och då inte minst konsten att tillverka vagnshjul så här hjälper dom till att reparera och tillverka till övriga USA men även andra länder.

Dick Johansson
Kultur

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300