Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
2012-03-22 14.04
Allemansrätten
När nu våren-sommaren kommer är det för oss svenskar en självklarhet att kunna gå ut i skog och mark och där plocka bär, blommor och mycket annat.

Men det finns undantag .Ostron känner nog många till att man inte får plocka, men en lag från 1734 förbjuder allmänheten att plocka hasselnötter. Det kan i dag tyckas vara lite underligt, men en gång i tiden var nötter ett viktigt näringstillskott. Hasselnötter innehåller en massa nyttiga fetter och inte minst E-vitaminer, på vintern var det nog brist på detta.

Att vi äter mycket nötter till jul kan har sin förklaring, vem har väl inte hört uttrycket Frisk som en nötkärna. Man kan fortfarande hitta hasselbuskar runt gamla torp,men den trivs bara i öppna landskap med mycket sol.

Idag torsdag är det tänkt att torpgruppen skall träffas inomhus för sista gången, vi har några soldattorp att besöka i sommar, så till hösten bör vi vara klara, men vem vet, skall titta efter hasselbuskar och fota.

I morgon fredag åker jag för hemvärnets räkning till Skövde i tre dagar, skall kunna utbilda skyddsvakter och vara figurant. Vi har fått ett helt nytt system med kameror och datastyrning med namnet "HALVAR". Överlever jag så återkommer mer i nästa blogg.

Dick Johansson
Fritid,Landet

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300