Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2015-03-08
  Ulseröds kvarn

  Så här ser alla gånggärn ut till kvarnen. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2015-03-07
  Våren?

  Blåsipporna har kommit hos Margareta och Flemming i Alviken jag väntar på tussilagon.Rustan Windelberg har smidigt klart gångjärnen till den stora dörren på Ulseröds väderkvarn dom kommer att pryda sin plats. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2015-01-04
  Gubbdagis

  Inte så illa om jag får säja det,dom saknar inte fantasi vad sägs om ett vinställ av gamla hästskor. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2015-01-04
  Gubbdagis

  I vuxenskolans regi samlas några goa gubbar varje vecka och lär sig det gamla hantverket brukssmide men också konstsmide.Dom åker till olika smeder som kan yrket och fortbildar sig,dom smider gångjärnen till Ulseröds Väderkvarn.Det var dottern till en av gubbarna som döpte smedjan i gamla mejeriet p... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2014-12-31
  2014

  Jag nämde sist att det fanns lite träd och buskar på kortet men när jag skulle fota i år var det svårt att fotografera för det var träd och buskar över allt.Mejeriet har hyst många olika företag genom åren,cementguteri,plastskärmstillverkning.VVS.mm.Nu är det en lägenhet en bilverkstad och ett Gubbd... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela