Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Gödsel och vindruvor

  Martin var och hjälpte Erik Göransson på Tuvene Gård att köra gödsel härom dagen.Erik ringde och undrade om jag ville ha kaffe och tårta,sånt säger man inte nej till,jag passade på att titta in i hans växthus där tomaterna lyste tomteröda i stor del av huset men det fanns massor av vindruvor men dom... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Väder

  Jag har alldrig sett så mycke osådd mark tidigare vid den här årstiden,pratade med en jordbrukare i Bullaren som berättade att han inte sått nått och var bekymmrad,mellan 60-90 mm regn gör att dom tunga jordarna inte går att komma ut på,men det är inte bara vårsådden som har problem Martin skulle sl... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Vilt

  Elisabeth och jag brukar åka runt i Bullaren-Lur på älgsafari på våren men man får vara uppmärksam på vägarna,vi såg totalt fyra st i går eftermiddag varav en på vägen vid Sögård.Det är myck vilt i naturen inte minst rådjur eller ensilage knyckare som dom också kallas,jag vet inte om jägare vill skj... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Kosläpp

  Vårens Kosläpp på Säm ger alltid en försmak av sommaren,som vanligt kommer grannarna med familjen och tittar. (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Musöron

  Vårbruket gick snabbt i år,i fredags var vårbruket klart,det gamla talesättet att när björkarna har musöron är rätt tid att så vårsäden,men i år var löven stora som råttöron.I veckan börjar Martin släppa ut ungdjuren på sommarbete. (Läs mer)

  1 kommentar

  LandetDela