Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Älgjakt

  Det blev till slut en 14-taggare. Till höger i bild står den stolte skytten Tomas Magnusson som är stf. räddningschef i kommunen. Han skjuter bättre än han knyter spännband. Min uppgift blev att med traktor dra fram älgen.

  Soldattorpsinventeringen i skog och mark är för i år avslutad, så i vinter ska...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid,Kultur,Natur
 • Älgjakt

  Jag hade iallafall tur med vädret. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid
 • Hemvärnet

  För många är hemvärnet lika med gamla gubbar med ännu äldre gevär - bilden är både gammal och förlegad. Försvaret, inklusive hemvärnet, har under många år genomgått en total förändring. Vi är idag inte bara ett nationellt försvar utan har också ett internationellt ansvar.

  Har nyss kommit hem från en...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid
 • Tanumsdagen och tändkuledunk

  Tanumsdagen är avklarad. Anette var tillbaka utan ryggskott. Daniel fick göra sitt elddop, vad han tyckte får han själv skriva om.

  Än är inte sommaren slut så det blev en tur på Grebbestadsbryggan med glass och prat med folk man känner. Vad var det jag sa, här kommer gamle vännen och sjöbusen från de...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid,Havet,Kultur,Sommar
 • En regni dag

  På Martin gård finns ett lantbruksmuseum, mellan två gamla traktorer stod det en gammal moped som jag en gång i tiden köpt av en granne, den var begagnad och billig. När ungarna var i mopedåldern användes den flitigt, mopeden var en Puch Dakota 3000 med guldtank, tillverkades bara mellan 1975-78.

  Eft...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  FritidDela